donderdag 7 februari 2013

Charactersheet hoofdpersoon

Charactersheets voor de strip eindelijk getekend, in gewoon potlood, dat wel. Moet er nog een aantal verder in kleur gaan uitwerken. Heb nogal veel onderzoek gedaan naar de manier van leven, gebruiken en kleding van deze stam voordat ze in contact kwamen met blanken. In hoeverre dat natuurlijk vindbaar is, want de gegevens zijn over het algemeen vrij summier. In latere periodes, wanneer er een levendige handel ontstond met deze mensen tussen de blanken en ze ook het paard kenden, is er veel meer over hen bekend. Het zal dus voor kunnen komen dat niet alles echt authentiek zal zijn uit die periode waarin de strip zich afspeelt.

De werktitel van het verhaal is voorlopig 'Kou-Makers Medicijn'. De hoofdpersoon in dit verhaal is een indiaan van de Blackfeet stam die aan het eind van het verhaal zijn echte naam krijgt 'Drie-Beren'.

Hieronder het character:
Echter, helemaal aan het begin van het verhaal zien we hem - in een erbarmelijke toestand - optreden onder de naam 'Gebroken Boog'.

Hoe dat zo gekomen is, wordt natuurlijk in een soort van terugblik in het verhaal uitgelegd. Een naam is voor een indiaan van een bijzondere betekenis en het kan daarom gebeuren dat hij gedurende zijn leven meerdere namen heeft. Zo heeft onze hoofdpersoon eerst de volgende naam: 'Hij-Die-In-De-Verte-Ziet.
Lekker ingewikkeld dus. Maar zo kon het gaan. Het is de bedoeling dat in de loop van de tijd 'Drie-Beren' uitgroeit tot een belangrijk Blackfeet krijger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten